Borgerforslag om ligestillet og ligeværdigt forældreskab – Nedsæt en skilsmissekommission

BarnetsTarv.dk har sammen med folkene bag Foreningen Hvor er far og journalist/forfatter Anders Wendt Jensen fra podcasten “Uden min datter” begået et borgerforslag om at få forandret det familieretslige system.

Du kan høre vores fælles podcastindslag om borgerforslaget her: udenmindatter.dk

Vores perspektiv på det familieretslige system er, at der er nogle grundlæggende fejl, der skal laves om. Vi har ikke løsningerne på alt og anerkender, at der ikke findes nemme løsninger. Dog mener vi, at der er en indbygget kompasfejl, hvor der skelnes mellem to slags forældre: bopæls- og samværsforældre. Dét skaber grobund for konflikt og er stærkt ødelæggende for fædre og mødre og ikke mindst de børn, der som udgangspunkt har brug for begge sine forældre.

Vores fælles forslag er, at Folketinget skal nedsætte en kommission, der med afsæt i ligeværd og ligestilling skal komme med forslag til en grundlæggende forandring af det familieretslige system, hvor samarbejde og godt forældreskab er i fokus, og hvor systemet i sig selv skal medvirke til konfliktnedtrapning.

Ja, det lyder som en drøm. Men drømme kan realiseres, og med borgerforslaget ønsker vi at skabe dialog med Folketinget, hvor barnets tarv reelt kommer i fokus. 

Vejen til dét er, at vi skal have mindst 50.000 andre til at støtte op om vores borgerforslag, og det er super nemt og tager under 1 minut:

1. Følg dette link: Borgerforslag om ligestillet og ligeværdigt forældreskab

2. Login med dit nemID/mitID og personnummer

3. Godkend din støtte

4. Del borgerforslaget og få familie og venner til også at støtte

5. Vær stolt over, at du er med til at gøre en forskel for de børn og forældre, der er i klemme i det familieretslige system.

Punkt 4 og 5 er valgfrie. 😉